måndag 13 februari 2012

Halloumifritata

Dagens middags-/lunchtips är inget för veganer, men mumsigt för dom som käkar ägg och mjölkprodukter. Jag utgick från ett receptet på fritata som innehåller halloumi, som jag hittade i en gratiskalender från coop. Den är ett gott alternativ till mina favvofritatas som brukar innehålla antingen potatis eller färsk grön sparris. Till den här serveras en läcker oliv-/paprikasallad.


  • 6 ekologiska ägg
  • 1 paket ekologisk halloumi
  • 0,5 dl vatten
  • lite svartpeppar

  • 1 burk ekologiska kärnfria kalamataoliver
  • 1 röd ekologisk paprika
  • 2 dl ekologisk smörgåsgurka
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • lite svartpeppar

Riv halloumin grovt och blanda med resten av  ingredienserna till fritatan. Smörj en ugnsform ca 20-30 cm i diameter och häll i äggblandningen. Grädda en kvart i 200 grader i mitten av ugnen.

Hacka smörgåsgurka och basilika, skiva paprika och blanda allt med oliverna och lite peppar. Servera salladen till din omelett! Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar