fredag 16 mars 2012

Spenatplåt

Äntligen fredag! Så skönt att komma hem. Satt och ugglade en kort stund på soffan innan resten av min lilla familj kom innanför dörren. Alla var ashungriga!  Det stod storsats av spenatpaj på menyn, då det helst ska räcka hela helgen.

Fram med alla grejer och fixa pajen tillsammans så går det snabbare.


Först pajdeg av 6 dl vetemjöl, 300g bregott, en nypa salt och 3 msk kallt vatten. Blanda, blanda. Smöra en ungspannaplåt. Och tryck sedan ut pajdegen i den. Tärna feta i stora tärningar.



800g fryst spenat, en rödlök och 2 stora vitlöksklyftor fräser man ihop en stund.

Gör äggstanningen, 6 ägg, 5 dl mjölk, lite salt och vitpeppar, blanda, blanda.

Lägg i spenaten i pajdegen, sprid ut fetan och häll över äggstanningen. In i ugnen på 250 grader. Grädda den så stanningen stannar och fetan får en gyllenefärg.

Mmmm ... lyckos oss som kan smaska på denna hela helgen!



Och förresten, även om en Macka är dum ibland, så har han ett hjärta av guld.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar