tisdag 20 mars 2012

Tofu och grönsaker med smarrig jordnötssås

Den här rätten är verkligen jättegod, och urlätt att göra! Jordnötssås har alltid varit en favorit i vår familj, och godast blir den såklart om man gör den själv av ekologiska råvaror. Den här rätten passar bra även för veganer!

  • 1 paket Kung Markattans marinerade tofu
  • broccolibuketter
  • 15 cm strimlad purjolök
  • små delade champinjoner
  • en halv skivad halverad zuccini
Jordnötssås
  • 1,5dl saltade jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk limejuice
  • en vitlöksklyfta
  • chilipeppar, sojasås
Fräs grönsaker och tärnad tofu i en panna. Mixa jordnötterna till en grovkorning massa med lite kokosmjölk. Häll i jordnötsmassan, resten av kokosmjölken, och resten av ingredienserna till jordnötssåsen i en lite kastrull. Låt koka ett tag under omrörning och smaka av med mer limejuice, soja och chili. Servera tofun och grönsakerna med basmatiris och jordnötssåsen. Mmmmmmmmm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar