söndag 10 juni 2012

Rabarberchutney till grillat och annat gott


Söndagsmiddagen denna helg fick bli lite plockmat serverat med en jättegod och smakrik rabarberchutney som jag kokade innan, alla här hemma älskade den :-). Den passar urbra till bland annat grillad mat.

Rabarberchutney
  • 350 g rabarber
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1/2-1 msk sojasås
  • 1 tsk malen chipotle chili
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen kanel
Skiva rabarbern och grovhacka löken. Fräs det en stund i smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och koka i 20-30 minuter, rör om lite då och då. När det tjocknat är det klart. Häll upp i glasburk som är väl rengjord och varit upp och ner i ugnen på 120 grader i en halvtimme.


Plockmaten fick bli grillad paprika, sojakorv, sallad av kidneybönor, machesallad, sparris med senapsvinägrett samt underbart god feta/vattenmelonsallad toppad med färsk mynta.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar