torsdag 19 juli 2012

Fräsch potatissallad med goda stekta skogschampinjoner





Jag gillar hemmagjord potatissallad i alla dess former! Den här fräscha varianten gjorde jag idag till lunch idag. Till den serverade jag stekt skogschampinjon. Använd gärna kall kokt potatis, enkelt att ha färdigt hemma i kylskåpet, och den kokta kalla potatisen har ju dessutom ett mycket lägre GI än nykokt :-).

För en person:

  •  1-2 kokta potatisar
  • en liten näve färsk spenat
  • 5 cm purjolök
  • lite grön paprika
  • 3 tsk kapris
  • en näve dill
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk pressad citron
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • örtsalt och nymalen svartpeppar
  • 1-2 skogschampinjoner
  • örtsalt, svartpeppar, vitlök och ev. lite färsk timjan

Skiva potatisen och hacka purjolöken. Grovhacka spenaten och skär paprikan i bitar. Finhacka dill och rör ihop allt med resten av ingredienserna.

Skär av foten på champinjonen så den blir i jämns med hatten. Stek den med undersidan först samtidigt som du trycker ned den försiktigt med stekspaden så den plattas till sakta. Pressa över lite vitlök, salta och peppra och stek färdigt på båda sidor.

Toppa alltsammans med dill och gärna färsk timjan. Smaklig måltid! :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar