tisdag 3 juli 2012

Grön Gazpacho



En iskall läcker Gazpacho är verkligen en favorit varma och soliga dagar! Jag tål inte tomater, så jag kör denna gröna variant som också är supergod och dessutom fullspäckad med nyttigheter! Ät den som förrätt med krutonger, eller som lunch tillsammans med Finncrisp med skivad marinerad tofu på som vi gjorde idag.

Gazpacho ska serveras kall, gärna med is. Ha den minst 2 timmar i kylen före servering för bästa smak (idag orkade vi dock inte vänta och åt den med is direkt efter den gjordes :-), vilket var gott det med!)

Recept (ca 4-6 portioner) görs av ekologiska grönsaker såklart!
  • 1 grön paprika
  •  1/2 gurka
  •  1 stjälkselleri
  • 1 näve färsk spenat
  •  1-2 salladslökar med stjälk
  •  2 vitlöksklyftor
  •  1/2 kruka basilika
  •  1/2 kruka persilja
  •  1/2 dl god ekologisk oliv- eller rapsolja
  •  2 msk äppelcidervinäger
  • 5-6 dl kallt vatten
  •  1/2 tsk örtsalt
  •  nymalen svartpeppar 
  •  lite chilipeppar och en skvätt citronsaft
Kärna ur paprika och gurka och skär i bitar. Skär ner stjälksellerin och salladslöken. I med resten av grejerna (spara hälften av vattnet och tillsätt på slutet). Mixa med mixerstav tills den blir slät, men inte för länge. Smaka eventuellt av med mer örtsalt, svartpeppar och citronsaft. Servera i glas och njut.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar